Hotely – Znojmo | Vyhledejte a porovnejte skvělé nabídky na trivagu (2024)

Hotely, Znojmo

Najděte si neuvěřitelně levné hotely vdestinaci Znojmo, Česká republika. Hledejte aporovnávejte ceny nabídek ubytování (celkem ) anajděte ty nejnižší ceny na trivago.

  • Znojmo - největší online hotelový vyhledávač
  • Znojmo: najděte si zde levný ideální hotel
  • Zarezervujte za ideální cenu!

Patří k nejlépe hodnoceným Hotels v destinaci Znojmo

  • Hotel Mariel Znojmo

    Vyberte termín azobrazí se ceny adostupnost

  • Jukebox Hotel

    Vyberte termín azobrazí se ceny adostupnost

    Hotel Pod Zámkem

    Vyberte termín azobrazí se ceny adostupnost

  • Rezidence Znojmo

    Vyberte termín azobrazí se ceny adostupnost

  • Hotel Club

    Vyberte termín azobrazí se ceny adostupnost

    Itvv

    Vyberte termín azobrazí se ceny adostupnost

  • Styria hotel Chvalovice

    Vyberte termín azobrazí se ceny adostupnost

  • Bax

    Vyberte termín azobrazí se ceny adostupnost

  • Jezero

    Vyberte termín azobrazí se ceny adostupnost

Znojmo - město vína a okurek

Město Znojmo je neodmyslitelně spojeno s vínem a znojemskými okurkami. Znojmo je pokladnice historických památek a kulturní život je tu vskutku rušný. Můžete zde obdivovat historické jádro a přitom si pochutnat na chodech místní kuchyně. Tradicí se staly moštové slavnosti, které rozhodně stojí za návštěvu. Vaše dovolená by se rozhodně neměla obejít bez návštěvy Národního parku Podyjí a skvostného zámku ve Vranově nad Dyjí. Cestování do tohoto malebného a pohostinného koutu jižní Moravy rozhodně stojí za to. Celý okres má co nabídnout a dovolená zde je vhodná pro celou rodinu. Na své si zde přijdou i sportovci. Znojemskem vede přehledná síť turistických stezek a cyklostezek.

HRADY, ZÁMKY A KLÁŠTERY

Město Znojmo je skutečným pokladem mezi jihom*oravskými městy. Městu se též kdysi přezdívalo „Perla jižní Moravy“. Největším monumentem města je radniční věž, na kterou rozhodně stojí za to vystoupat. Město vzniklo v podhradí Břetislavova hradu. V areálu sloužila jako kaple rotunda Nanebevzetí panny Marie a svaté Kateřiny. Díky zachovaným románským malbám se stavba zapsala mezi národní kulturní památky. Jedná se o nejstarší budovu ve městě. Víno si můžete vychutnat třeba ve vinařském a informačním centru ve Vlkově věži. Ta je posledním zbytkem původního opevnění města. V centru se můžete ubytovat třeba v Penzionu u Mikuláše. Skleničku lahodného vína si můžete vychutnat přímo na střeše penzionu, odkud se vám naskytne pohled na znojemské střechy.

Významnou znojemskou dominantou je chrám sv. Mikuláše zasvěcený patronovi obchodníků. Za povšimnutí stojí unikátní gotické fresky, místní sanktuárium a unikátní gotická plastika bičovaného Krista u kůlu. U hřbitova chrámu sv. Mikuláše najdete svatováclavskou dvojkapli. Horní kaple je zasvěcena sv. Anně a sv. Kateřině a dolní pak sv. Martinovi. V současnosti prostory slouží jako místo uměleckých výstav a koncertů. Místním pokladem je bezesporu Loucký klášter pocházející z 12. století. Tento klášter byl založen knížetem Konrádem Ottou a jeho matkou Marií. Původně byla v tomto klášteře umístěna klášterní knihovna, která se později přestěhovala do kláštera na pražském Strahově. Najdete zde největšího producenta vína u nás, firmu Znovín. Po staletí byl tento klášter jedním z nejdůležitějších středisek ve střední Evropě. Můžete zde navštívit muzeum bednářství a dozvědět se něco o historii vinařství v tomto kraji. Dozvíte se nejen o Vinařském turistickém programu, ale i o provozu různých vinařských sklípků. Znojemsko se hrdě chlubí hradem Bítovem, který byl založen jako pevnost Přemyslovců na ochranu jižních hranic. Výlet si můžete udělat i na opevnění Šatov.

VÍNEČKO BÍLÉ, SI OD MÉ MILÉ

Znojmo a celé okolí je poseto vinicemi, vinnými sklepy a malými kostelíky, které přidávají na kráse okolní krajině. Mezi významné vinařské oblasti patří vesnice Bantice, Dobšice, Ivančice, Lechovice, Šatov a mnoho dalších. Tradice výroby kvalitního vína se zde předává z generace na generaci. Historie vinařství se v této oblasti datuje až do doby Římanů. Král Jan Lucemburský povolil v roce 1324 městu Znojmu obchodovat se solí a vínem a tím dal podnět ke vzniku řady vinohradů. Znojemské víno se poté stalo nedílnou součástí hodovacího stolu českých králů. Neměli byste však zůstat pouze u ochutnávky vína. Nejoblíbenější atrakcí je místní vinařská stezka. Jedná se o ideální kombinaci výletu na kole krásnou krajinou plnou vinic a setkávání se s lidmi, kteří pěstování vína zasvětili celý svůj život.

Září je pak v tomto městě neodmyslitelně spojeno s oslavami jak jinak než vína a burčáku. Jedná se o největší vinařské slavnosti v České republice. Místní si připomínají příjezd panovníka Jana Lucemburského s jeho chotí Alžbětou Českou do Znojma v roce 1327. Bohatý program oslav zahrnuje koncerty, rytířské souboje, ohňostroj, divadelní představení, historický trh a mnohé další. Chybět samozřejmě nemůže ani bůh vína a dobré nálady - Bakchus. Během oslav najdete levné ubytování ve Znojmě třeba v hotelu Vinařský penzion. Hotel nabízí restauraci, vinný sklípek a možnost výletu do vinných oblastí spojených s degustací vína. Pokud si budete chtít dopřát wellness, nebudete to mít daleko - dvacet kilometrů od ubytování najdete termální lázně.

Za návštěvu rozhodně stojí i znojemské podzemí, které má čtyři patra. To patří se svými třiceti kilometry k jednomu z největších ve střední Evropě. Můžete vyzkoušet i místní adrenalinové trasy, kde jsou průlezy, vodní překážky a další. Tamní výstava vám představí pohádkové postavy, alchymistickou dílnu i vězeňské cely. Speciální osvětlení tohoto podzemního labyrintu jen umocní pocit tajemna.

OKURKOVÁ SEZÓNA

Ve Znojmě začíná okurková sezóna, a to doslova, v srpnu. Návštěvníci mohou během Okurkového festivalu vyzkoušet řadu typů okurek, od těch pikantních až po speciality místních restaurací. Festival doprovází kuchařská show a soutěž o Nejlepší sterilovanou okurku a o Nejlepší rychlokvašku. Pochutnat si můžete třeba na takových delikatesách, jako jsou dušená vepřová líčka se smetanovým okurkovým krémem anebo na bramborových šiškách s pečenou povidlovou omáčkou s badyánem a okurkovou marmeládou s rumem. Chybět samozřejmě nemůže hudba a pro děti je připravena řada atrakcí a soutěží. Pokud nebudete mít chuť zrovna na okurky, zaskočte si do restaurace La Casa Navarra. Nenajdete zde jen španělskou kuchyni, ale i mezinárodní a lokální pokrmy. Pokud na vás přijde mlsná, vezměte děti do designové kavárny U Mlsného kocoura. Pokud raději hodujete pivu nežli vínu, skočte si „na jedno“ do pivnice U Šneka. Najít levné ubytování v příjemném apartmánu, ubytovně či hotelu ve městě rozhodně nebude problém.

ZA KRÁSAMI OKOLÍ

Při cestování na kole nevynechejte romantickou krajinu Národního parku Podyjí , který je příkladem zachovalého a nejméně dotčeného říčního údolí. Tento kout České republiky vás okouzlí lesnatou krajinou a unikátními scenériemi hornin, řek a roklí. Na území parku je vybudováno několik desítek pěších tras a cyklotras. Můžete si zde vychutnat krásu parku po svém. Za návštěvu určitě stojí Lednicko-valtický areál, který je zařazen na seznamu památek UNESCO. Na kole to nebudete mít daleko ani do bývalého hraničního pásma k česko-rakouské hranici. Navštívit zde můžete vojenský srub s protitankovým kanónem. Nedaleko česko-rakouských hranic najdete i hotel Savannah Deluxe. Tento hotel nabízí svým hostům k dispozici i wellness, lázeňské centrum, bar, restauraci a konferenční místnosti.

Nemusíte však sedět pouze na kole, okolní přírodu lze objevit taktéž z kánoe. Aktivní dovolená je na programu dne! Vodáci mají k dispozici několik skluzavek na řece Dyji. Místní půjčovna vám zapůjčí veškeré vybavení, které budete potřebovat ke zdolání tohoto vodního toku. Sjezd řeky Dyje je vhodný jak pro začátečníky, tak i pro zkušené vodáky. Těch na vodu vyjede až na 1 800 ročně. Je tedy jasné, že Znojmo nabízí jak sportovní vyžití, tak i odpočinek a dobrou zábavu.

Our top-rated cheap hotels in Znojmo

  • Hotel Lechowitz

    Vyberte termín azobrazí se ceny adostupnost

  • JM Apartments

    Vyberte termín azobrazí se ceny adostupnost

    Hotel Althof Retz

    Vyberte termín azobrazí se ceny adostupnost

    Hotel N

    2514Kčza noc

    Očekávaná cena pro:září 2024

  • Milas Place

    Vyberte termín azobrazí se ceny adostupnost

  • Zámecký hotel

    1178Kčza noc

    Očekávaná cena pro:září 2024

  • Penzion Plenkovice

    Vyberte termín azobrazí se ceny adostupnost

  • Hotel Sobol

    Vyberte termín azobrazí se ceny adostupnost

  • CORNER HOTEL U DIVADLA*** - ZNOJMO

    Vyberte termín azobrazí se ceny adostupnost

Často kladené otázky o Znojmo

  • Jaké jsou nejlepší hotely v Znojmo?

    V Znojmo byste měli zkontrolovat , Hotel Savannah, Penzion Austis, and Hotel Katerina. Tyto hotely doporučuje mnoho cestovatelů.

  • Jaké jsou nejlepší rodinné hotely v Znojmo?

    Pokud navštěvujete Znojmo se svou rodinou, mohli byste se podívat na Hotel Savannah, Penzion Austis, Hotel Lahofer, and Pension K Znojmo-Kasárna. Tyto hotely nabízí širokou škálu rodinných služeb a aktivit.

  • Jaké jsou nejlepší hotely přívětivé k domácím mazlíčkům v Znojmo?

    Cestujete s domácími mazlíčky? Hotely Hotel Savannah, Retro Vrbovec, Hotel Morava, and U Huberta by mohly být ideální. Tyto ubytovací zařízení nejsou pouze přívětivé k domácím mazlíčkům, ale také nabízejí řadu vybavení, které vašim mazlíčkům poskytnou pocit domova.

  • Jaké jsou nejlepší hotely se spa v Znojmo?

    Pokud hledáte relaxační zážitek ze spa během svého pobytu v Znojmo, podívejte se na , Hotel Savannah, Hotel Katerina, and Wellness Hotel Happy Star, které nabízí skvělé služby a zařízení spa.

  • Jaké jsou nejlepší hotely s bazénem v Znojmo?

    Pokud hledáte hotel s bazénem v Znojmo, podívejte se na , Hotel Savannah, Wellness Hotel Happy Star, and Penzion Kaplanka, které všechny nabízí skvělé bazénové vybavení pro hosty k pobavení.

Hotely Znojmo

Zajímat by vás mohly i následující hotely...

  • Hotel Savannah
  • Hotel Katerina
  • Wellness Hotel Happy Star
  • Hotel Morava
  • Hotel U Huberta
  • Hotel La Port
  • TGM Hotel Residence
  • Hotel Lahofer
  • Hotel U Divadla
  • Hotel Bax
  • Jukebox Hotel
  • Hotel Mariel Znojmo
  • Hotel Club
  • Hotel Pod Zámkem
  • Hotel Rezidence Znojmo
  • Hotel Jezero
  • Styria hotel Chvalovice
  • Hotel Itvv
  • Zámecký hotel
  • Hotel Milas Place
  • Hotel JM Apartments
  • Hotel Penzion Plenkovice
  • Hotel Sobol
  • Hotel Althof Retz
  • Hotel N
  • Hotel Lechowitz
  • CORNER HOTEL U DIVADLA*** - ZNOJMO
  • Hotel Villa Ida
  • Hotel Pizzerie Jasany
  • Hotel Clemar
  • JUFA Hotel Weinviertel
  • Hotel Vinice Hnanice
  • Hotel Mobilheim Vyrovice V Kempu Vyr
  • Hotel Vinařské Apartmány
  • Volareza - Hotel Vranov
  • MP hotel
  • Hotel Vinothek-Familie Gaida Appartements Weinlandhaus
  • Hotel Retzerlandhof Familie Graf
  • Hotel Penzion Vinarstvi Simenon
  • Hotel Retzer Land Haus
  • Hotel Dukla
  • Hotel Karnik
  • Hotel Ubytovani Na Hradbach
  • Hotel Alt
  • Hotel Penzion Na Návrší
  • Hotel Druzba
  • Hotel Penzion Podyjí
  • Hotel Prestige
  • Hotel Penzion U Remízky
  • Hotel La Port
  • Hotel Pizzerie Jasany
  • Hotel Alena Truhlarova,ubytovani V Soukromi
  • Hotel Penzion 7 Pokoju
  • Hotel Znojemské Strojírny
  • Hotel Slunecni Hodiny
  • Hotel Castle Stirin
  • Hotel Farm Stay Grosskadolz
  • Hotel Country Saloon
  • Hotel Freitag
  • Hotel Retz Stadtzentrum

Zajímavá místa - Znojmo

  • Aqualand Maravia
  • Správa CHKO Pálava
  • Nádraží Znojmo
  • Automotodrom Brno
  • Excalibur city
  • Kostel svätého Mikuláše
  • Vranov nad Dyjí
  • Mikulov - muzeum a zámek
  • Židovská čtvrt
  • Muzeum Československého opevnění 1938 ve Slupi u Znojma
  • Sklepní ulička Modrý sklep
  • Znojmo - Městská památková rezervace
  • Loucký klášter
  • Privátní archiv vín v Moravském sklípku v Šatově
  • Muzeum vojenské techniky Army Park Ořechov u Brna
  • Benediktinské opatství Rajhrad
  • Jadrová elektrárna Dukovany
  • Zámek Jaroměřice nad Rokytnou
  • Bahnhof Šatov
  • Hrad Bítov
  • Areál Československého opevnění Šatov
  • Kittenberger Erlebnisgärten
  • Bahnhof Zellerndorf
  • St Procopius Basilica

Nejoblíbenější destinace

  • Hotely Brno
  • Hotely Mikulov
  • Hotely Vídeň
  • Hotely Třeboň
  • Hotely Pasohlávky
  • Hotely Lednice
  • Hotely Telč
  • Hotely Jindřichův Hradec
  • Hotely Nové Město na Moravě

Další často hledané destinace

  • Třebíč, Vysočina Hotely
  • Břeclav, Jihom*oravský kraj Hotely
  • Jihlava, Vysočina Hotely
  • Hustopeče, Jihom*oravský kraj Hotely
  • Blansko, Jihom*oravský kraj Hotely
  • Žďár nad Sázavou, Vysočina Hotely
  • Svratka, Vysočina Hotely
  • Pavlov, Jihom*oravský kraj Hotely
  • Vranov nad Dyjí, Jihom*oravský kraj Hotely
  • Velké Pavlovice, Jihom*oravský kraj Hotely
  • Humpolec, Vysočina Hotely
  • Dolní Dunajovice, Jihom*oravský kraj Hotely
  • Zaječí, Jihom*oravský kraj Hotely
  • Fryšava pod Žákovou horou, Vysočina Hotely
  • Nové Hrady, Jihočeský kraj Hotely
  • Slavonice, Jihočeský kraj Hotely
  • Havlíčkův Brod, Vysočina Hotely
  • Velké Bílovice, Jihom*oravský kraj Hotely
  • Kyjov, Jihom*oravský kraj Hotely
  • Bulhary, Jihom*oravský kraj Hotely
  • Brno, Jihom*oravský kraj Hotely
  • Mikulov, Jihom*oravský kraj Hotely
  • Pasohlávky, Jihom*oravský kraj Hotely
  • Lednice, Jihom*oravský kraj Hotely
  • Valtice, Jihom*oravský kraj Hotely
  • Praha, Praha Hotely
  • Karlovy Vary, Karlovarský kraj Hotely
  • Český Krumlov, Jihočeský kraj Hotely
  • Liberec, Liberecký kraj Hotely
  • Olomouc, Olomoucký kraj Hotely
  • Špindlerův Mlýn, Královéhradecký kraj Hotely
Hotely – Znojmo | Vyhledejte a porovnejte skvělé nabídky na trivagu (2024)
Top Articles
Recent Obituaries | Arnold Funeral Home
Recent Obituaries | Richmond Hill Funeral Home
Spasa Parish
Rentals for rent in Maastricht
159R Bus Schedule Pdf
Sallisaw Bin Store
Black Adam Showtimes Near Maya Cinemas Delano
Espn Transfer Portal Basketball
Pollen Levels Richmond
11 Best Sites Like The Chive For Funny Pictures and Memes
Finger Lakes 1 Police Beat
Craigslist Pets Huntsville Alabama
Paulette Goddard | American Actress, Modern Times, Charlie Chaplin
Red Dead Redemption 2 Legendary Fish Locations Guide (“A Fisher of Fish”)
What's the Difference Between Halal and Haram Meat & Food?
R/Skinwalker
Rugged Gentleman Barber Shop Martinsburg Wv
Jennifer Lenzini Leaving Ktiv
Havasu Lake residents boiling over water quality as EPA assumes oversight
Justified - Streams, Episodenguide und News zur Serie
Epay. Medstarhealth.org
Olde Kegg Bar & Grill Portage Menu
Cubilabras
Half Inning In Which The Home Team Bats Crossword
Amazing Lash Bay Colony
Dirt Devil Ud70181 Parts Diagram
Truist Bank Open Saturday
Water Leaks in Your Car When It Rains? Common Causes & Fixes
What’s Closing at Disney World? A Complete Guide
New from Simply So Good - Cherry Apricot Slab Pie
Drys Pharmacy
Ohio State Football Wiki
Find Words Containing Specific Letters | WordFinder®
Abby's Caribbean Cafe
Joanna Gaines Reveals Who Bought the 'Fixer Upper' Lake House and Her Favorite Features of the Milestone Project
Pull And Pay Middletown Ohio
Tri-State Dog Racing Results
Navy Qrs Supervisor Answers
Trade Chart Dave Richard
Lincoln Financial Field Section 110
Free Stuff Craigslist Roanoke Va
Wi Dept Of Regulation & Licensing
Pick N Pull Near Me [Locator Map + Guide + FAQ]
Ice Hockey Dboard
Wie blocke ich einen Bot aus Boardman/USA - sellerforum.de
Infinity Pool Showtimes Near Maya Cinemas Bakersfield
Dermpathdiagnostics Com Pay Invoice
A look back at the history of the Capital One Tower
How To Use Price Chopper Points At Quiktrip
Maria Butina Bikini
Busted Newspaper Zapata Tx
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Carey Rath

Last Updated:

Views: 5826

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Carey Rath

Birthday: 1997-03-06

Address: 14955 Ledner Trail, East Rodrickfort, NE 85127-8369

Phone: +18682428114917

Job: National Technology Representative

Hobby: Sand art, Drama, Web surfing, Cycling, Brazilian jiu-jitsu, Leather crafting, Creative writing

Introduction: My name is Pres. Carey Rath, I am a faithful, funny, vast, joyous, lively, brave, glamorous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.